lauantai 5. lokakuuta 2013

RUOKAA

Olen ollut ehdoton monissa asioissa ja tosi monen "en ikinä tee tätä tai tuota" jutun olen tehnyt.
Ateriakorvikkeet ovat yksi hyvä esimerkki. Aina kerroin ehdottomana totuutena, että vain syömällä oikein voi laihtua ja kaikki muu on humpuukia. Ei ole terveellistä eikä muutenkaan mahdollista elää hyvin, jos syö tuollaisia ihme pussiruokia.
Ja kas`vain yllättäen huomasin olevani Cambridgeohjelman lumoissa. Laihdutin ateriakorvikkeilla ja voin jopa paremmin, kuin ennemmin.
Aika pitkään olen ollut pelkällä paastolla molemmilla laihdutus kerroillani, mutta nyt toisella kerralla teen jotain aivan toisin.
Nyt panostan samalla oppimiseen ja annan siinä itselleni aikaa. Paaston jälkeen oli ihana ottaa 200 kcal ruokaa mukaan ohjelmaan.

Ulkona syömistä ei kannata välttää. Ihanaa, että kevyitäkin ruokia on tarjolla.

Lounaalla kaupungilla. Ihana katkarapusalaatti.

Minä rakastan ruokaa ja ruuanlaittoa. Samoin uusien reseptien kokeilua.Paasto plussalla laitetaan mielikuvitus ruuanlaitossa liikkeelle. Ruoka-aineita on aika vähän ja niistä täytyy keksiä monia ruokia. Minä en ainakaan aina jaksa syödä kana- tai tonnikala-salaattia.

Lämmin tomaattikastike on tullut yhdeksi suosikkiruuaksi ja se sopii mielestäni niin moneen. Ja on helppo sekä nopea.



broileria tomaattikastikkeessa


120 g raakaa broileria
4 tomaattia
1 suippopaprika
1/2 sipulia
mausteita ( esim. mustapippuri, chili, paprika ja suola)

Paista broileri pannulla, johon olet laittanut 1 tl öljyä ja halutessasi 1 tl voita. Mausta broilerit hyvin, mieleisilläsi mausteilla. Ota kypsät broilerit pois pannulta ja lisää rouheasti pilkotut kasvikset. Älä pese pannua välillä, vaan kasvikset saa hyvän maun pannulla olevista mausteista. Hauduta muutama minuutti, kunnes tomaatit pehmenevät. Laita broilerit takaisin ja nauti salaatin kanssa.

broilerjauhelihapihvi, tomaattikastike ja salaatti

Broilerjauhelihapihviin en laita mitään muuta kuin mausteet. Pysyy hyvin kasassa ja 400 g. paketista tulee 4 maukasta pihviä. Vain hyvä sekoitus, että mausteet tasoittuvat jauhelihaan.


Seitä carry-tomaattikastikkeessa

400g pakasteseitä (ostan sellaisen missä on koko fileitä). Taas pannulle 1 tl öljyä ja 1 tl voita. Otan rasvapinnan kalalle ja käännän heti toisin päin. Hitaalla lämmöllä paistan kalan kypsäksi. Kun käännän kalan, lisään samalla sipulia kalan sivuille ja levitän carryjauhetta kalan päälle. Kun sipulit ovat kypsyneet laitan ne lepäämään kalan päälle ja lisään loput tomaattikastikeaineet.
Tästä kalasta tulee 3 annosta.



Valittelen tässä kuvien laatua, mutta lupaan opetella käyttämään jotain kuvankäsittelyohjelmaa tai sitten vaihdan puhelimen kameraan.

Tälläistä tänään ja tässä, kun on kolmatta päivää paastolla, voi suunnitella uusia reseptejä ensi viikonlopuksi, kun aloitan plussan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti